Het waarom, hoe en wat van het olifantenpad : de snelste weg naar cultuurverandering - Reichert, Karen, ....-; Snoek, Rob, ....- (Amsterdam : Human Capital Training & Advies, 2016)
Dit boekje gaat over het ontdekken, begrijpen, ontwikkelen en inzetten van olifantenpaadjes bij gewenste cultuurveranderingen. De olifant als leider is een metafoor om met andere ogen naar je organisatie te kijken en de nieuwe cultuur als het ware voor je ogen te zien ontstaan. Olifantenpaadjes staan voor de kortste, gemakkelijkste, slimste of meest logische weg om het doel te bereiken. Door ze te omarmen en daarmee oog te hebben voor het creatieve denkvermogen van medewerkers, kan een cultuurverandering snel worden gerealiseerd. *Het waarom, hoe en wat van het olifantenpad* is een compact boekje, met een groot potentieel aan nieuwe inzichten voor elke leider die zijn cultuur graag snel ziet veranderen conform een gezamenlijk gedragen doel. Op inspirerende wijze en vanuit een verrassend perspectief laat Karen Reichert ons zien hoe olifantenpaadjes daarin de weg wijzen.