Vragenvulkaan : het spel : spelen met 36 filosofische thema's : zet pittige kids en hun ouders aan het denken. (Schilde : De Denkkaravaan)
De inspiratiekaarten zijn prachtig vormgegeven (105x150mm). Ze leiden je op een laagdrempelige manier naar een verdiepend gesprek en geven je inspiratie voor een leuke, creatieve activiteit. Op elke kaart: een korte tekst of weetje dat thema inleidt 5 filosofische vragen om goed over na te denken een creatieve opdracht om thema ook beeldend, muzikaal, lichamelijk, …vorm te geven Ideaal om thuis de dag mee af te sluiten of in de klas wanneer je wat tijd over hebt. Of waarom niet in de kangoeroe- of zorgklas, het museum, de yogales, dramaklas,…? Kinderen voelen zich sterker door hun eigen gedachten te mogen uiten en leren in dialoog gaan met anderen.
Met de fotokaarten speel je het lavaspel. Elke deelnemer krijgt een aantal fotokaarten. Om de beurt wordt met de speciale dobbelsteen gegooid. Daarbij hoort telkens een opdracht: duo's of trio's leggen, vragen bedenken, dilemma's oplossen of argumenten geven. Voer je de opdracht goed uit, dan verzamel je lavasteentjes voor de groep. De gesprekjes tussendoor mogen zo lang of kort zijn als nodig. Het belangrijkste is dat je er plezier in hebt om te twijfelen, te luisteren, te denken en te lachen! Want filosoferen…dat is leuk! De fotokaarten kan je bovendien op verschillende andere manieren gebruiken: voor een eerste kennismaking, als energizer, voor een creatieve kijkopdracht,…
Voor pittige kinderen, hun ouders en leerkrachten Zowel vurige vragenstellers als doordachte denkers zullen uitgedaagd worden door de Vragenvulkaan. Een ideaal geschenk voor iedereen die zoekt naar verwondering en wil stilstaan bij de dingen en de wereld. Resultaat: een rustiger hoofd en waardevolle tijd samen.
Vragenvulkaan: het spel op een speelse manier filosoferen stimuleert verwondering, creativiteit en gesprek vergroot filosofische, sociale en culturele vaardigheden geen voorbereiding of ervaring nodig inclusief 36 creatieve opdrachten inzetbaar in klas, therapiepraktijk, thuis, … vanaf 7 jaar Filosoferen wordt kinderspel De Vragenvulkaan is een doosje met 36 inspiratie- en fotokaarten die jong en oud op een speelse manier aanzetten tot filosoferen. Door het spelen ervan leer je elkaar op een andere manier kennen en leer je een eigen betekenis geven aan dingen. Durf jij gekke, creatieve, onmisbare vragen stellen aan je medespelers?
De Vragenvulkaan is een doosje met 36 inspiratie- en fotokaarten - Klaar voor een explosie van gedachten?
Leeftijd: 7 - 99 ; Duur: 15 - 45 min ; Aantal spelers:2 – 6
Keywords: Filosofie -- Jeugd