Wetenschapsbalans : reflectiebox : controverse in de wetenschapsklas. ([Brussel] : ExploRatio / Odisee, 2020)
Moeten leerlingen de evolutietheorie geloven? Kan je over alles praten in de wetenschapsklas? Hoe geef je les over (homo)seksualiteit in een superdiverse grootstedelijke context? Steeds vaker duiken er controverses op in de wetenschapsklas, bijv. over evolutietheorie, seksualiteit of medische toepassingen. Polarisatie over deze thema's kan de motivatie van leerlingen voor wetenschappenen school ondermijnen. De leraren speelt een centrale rol om deze controverse en polarisatie in de klas tegen te gaan. Wetenschapsbalans ontwikkelt een methodiek om ethische en maatschappelijk gevoelige thema's in een (superdiverse) wetenschapsklas aan te snijden. Deze reflectiebox biedt prikkelende vragen en casussen om samen met collega's na te denken over controversiële samenlevingsthema's in de (wetenschaps)klas.
10 tips voor een wetenschapsles in balans