Beestenbril : 21 grote vragen over mensen, dieren en empathie. ([Brussel] : ExploRatio / Odisee, 2020)
Beestenbril laat kinderen nadenken over mensen, dieren en empathie. De kaarten prikkelen om dieren te observeren, andermans perspectief in te nemen en te filosoferen over gevoelens, rechtvaardigheid en dierenwelzijn. Beestenbril is een onderwijsmethodiek die kinderen uitdaagt om het perspectief in te nemen van dier en mens. Zo ontwikkelen kinderen een empathische houding voor de wereld rondom zich. Via waarnemingen van dieren en filosofische gesprekken nodigen we kinderen uit om na te denken over dierenwelzijn en zichzelf.