De stad is een boek : over slimme steden, technologie en literatuur - Ballon, Pieter, ....- (Leuven : LannooCampus, 2019)
De hoogtechnologische smart city komt eraan. Maar hoe zorgen we ervoor dat ze de ziel van de stad versterkt, en niet kapotmaakt? In De stad is een boek brengt Pieter Ballon zijn passie voor steden, literatuur en technologie samen. In drie uitgebreide essays gaat hij, geleid door enkele grote schrijvers, op zoek naar het wezen van de stad en stelt hij een aantal ontwerpprincipes op voor slimme steden.
Keywords: Steden; technologie