Planeet B : vier dieren op zoek naar duurzaamheid - Daenens, Phil, ....- (Leuven : LannooCampus, 2019)
Allegorische fabel met Tijl, de wijze regenboogoctopus, Nele, het moederlijke sneeuwluipaard uit de bergen, Nimra, de arend met overzicht en Ronin, de vurige varaan, die onder de grond leeft. Zij vluchtten vanwege voedselgebrek en vervuiling een tunnel door, naar het 'reservaat van de toekomst', waar ze alles hebben, maar niet vrij zijn. Ze leren samenwerken en elkaar begrijpen en ontsnappen uit het reservaat. In een droom zien ze een grijze kille en een vredige toekomst. De vier vertellen moedig alles aan de andere dieren en ze gaan samen op weg naar de toekomst. Er ontstaat een evenwicht, maar ook onenigheid of mensen en robots toegelaten moeten worden. Zij, inclusief ‘oppermens' Kuif, wonen in grauwe supersteden. De dieren maken afspraken: de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Mensen en robots sluiten aan, ook Kuif als planeet B onhaalbaar blijkt. Tussen de verhalen in samenvattingen van en inzichten in het gebeurde. Een boeiend verhaal met boodschap voor jong en oud. Met illustraties van de vier dieren; op de voorflap en binnenin icoontjes bij de 17 doelen; het fabellandschap op de achterflap.
Keywords: Duurzame ontwikkeling; Samenleving ; Duurzame ontwikkeling