Goed voor druk : een praktische gids voor grafische communicatie - Mombaerts, Marc, ....-; Lemmens, Stan, ....-; Vossen, Misjel, ....- (Gent : Academia Press, 2019)
Goed voor druk is een handig naslagwerk voor iedereen die te maken heeft met de productie van grafische producten (boeken, tijdschriften, folders, handelsdrukwerk, enz.). Het is een praktische hulp voor vormgevers, drukwerkinkopers, productiechefs, redacteurs, product- en marketingverantwoordelijken, kortom voor iedereen die beelden, woorden en cijfers op papier, schermen of transparanten zet. De nieuwste technische procédés en reproductiemethodes worden helder en begrijpelijk uiteengezet. De auteurs gaan ervan uit dat de krijtlijnen van de grote ‘digitale' grafische omwentelingen nu getrokken zijn. Goed voor druk bevat naast waardevolle aanbevelingen voor werkmethodes, offerteaanvragen, beoordelingscriteria voor originelen en drukwerkresultaten ook parameters voor de beoordeling van ontwerpen en richtlijnen om een continuïteit in de bedrijfsidentiteit vast te houden. Eveneens wordt een ‘andere' benadering van de typografie voorgesteld. Het boek is rijk geïllustreerd met foto's , tekeningen, schema's, checklists en een viertalige woordenlijst. Met achteraan het boek een uitgebreide index.
Keywords: Grafisch ontwerpen