Het huis van Lou : spelen met diversiteit. (Gent : Cavaria, 2018)
Het Huis van Lou bestaat uit 70 houten elementen en bijhorende, hoogwaardige stickers om op de voor- en achterkant van de elementen te bevestigen. De speelset omvat: – 32 personages (de meesten uit de boekenreeks Lou) – 38 elementen die in een huis kunnen voorkomen, waaronder: kasten, keukentoestellen (koelkast, oven, fornuis, …), badkamermeubelen (bad, douche, lavabo, toilet, …), bedden, zetels, matten, een televisie, een klok, een tafel, … Bij de tafel horen 10 plaatjes met een afbeelding van wat op de tafel kan liggen (verschillende soorten maaltijden en bestek, speelgoed, boeken, …) Bij deze speelset hoort een online begeleidend document met tal van tips voor in de klas of thuis. Gratis te downloaden op www.schooluitdekast.be.
Het Huis van Lou is educatieve speelset rond diversiteit voor kleuters en jonge lagere schoolkinderen. De speelset bestaat uit 70 hoogwaardige, houten elementen en bijhorende stickers. De kern van het Huis van Lou bestaat uit 32 personages uit de boekenreeks Lou (Kathleen Amant i.s.m. çavaria, Clavis Uitgeverij). Ze zijn zorgvuldig geselecteerd om een zo goed mogelijke doorsnede te vormen van onze huidige, diverse samenleving. De overige 38 delen van de speelset zorgen ervoor dat elk kind, met welk eigenschappen en achtergrond dan ook, de eigen thuissituatie kan creëren.
Diversiteit in de klas kleuter- en lager onderwijs