Klassieke literatuur - Klooster, Jacqueline, 1976- (Amsterdam : AUP, 2017)
In de serie 'Elementaire deeltjes', boekjes in pocketformaat over grote onderwerpen, is het deel over de Klassieke Literatuur geschreven door Jacqueline Klooster, classica aan de Groningse Universiteit. Beginnend bij de vraag 'wat is klassieke literatuur' geeft zij in minder dan tweehonderd pagina's een uitstekend overzicht van de Grieks-Romeinse literatuur van Homerus in de achtste eeuw v.Chr. tot de late oudheid in de vierde eeuw na Chr. Hoewel Klooster zeer volledig is, wordt de tekst nergens opsommerig. Dat komt niet alleen door haar superieure stijl van schrijven, maar ook doordat ze zich richt op de essentie van het werk en op literaire verbanden binnen de oudheid en tot in onze tijd. Dit maakt het boekje een plezier om te lezen en leidt ook voor ingevoerde lezers tot verrassende inzichten. Van harte aanbevolen. Kleine druk.
Overzicht van de Grieks-Romeinse literatuur van Homerus in de achtste eeuw voor Christus tot de late oudheid in de vierde eeuw na Christus. - Literatuurgeschiedenis ; Klassieke literatuur