Les aventures de Tintin : reporter du Petit Vingtième au pays des soviets - Hergé, 1907-1983 ([s.l.] : Casterman, 1999)
Kuifje in het land van de Sovjets (originele Franstalige titel: Les Aventures de Tintin, reporter du Petit "Vingtième", au pays des Soviets) is het eerste verhaal uit de reeks Kuifje-strips van de Belgische tekenaar Hergé (1907-1983). Het eerste album, Franstalig, kwam uit in augustus 1930. Een officiële Nederlandse vertaling verscheen pas in 1975 onder de titel Kuifje in de Sovjet-Unie, in 1988 werd deze gewijzigd naar de huidige titel.
Strip - Cartoon - Frans - Franstalig - Kuifje