Artificial intelligence : Op weg naar de artificiële mens? - Belpaeme, Tony, 1972- (Gent : Academia Press, 2019)
Artificiële intelligentie en robots worden niet enkel meer gebruikt om auto's aan elkaar te lassen. Ze kunnen tegenwoordig honderden talen vertalen, schaken en gamen beter dan wij en kunnen er zo uitzien dat ze bijna niet te onderscheiden zijn van mensen. Maar begrijpen robots ook wat er gezegd wordt? Voelen ze emoties? En wordt artificiële intelligentie binnenkort een gevaar voor de mensheid? Tony Belpaeme laat zien waar wetenschappers staan op vlak van robotica en AI, en onderzoekt wat nodig om een artificiële mens te bouwen.
Keywords: Kunstmatige intelligentie; Artificial intelligence; Robots; Robotica