Afzien - Smeets, Mart, 1947- (Amsterdam : De Kring, 2018)
Sportjournalist Mart Smeets (1947) verslaat en beschouwt de internationale topsport al meer dan vijftig jaar. Tot 2016 voor Studio Sport, nu voor Ziggo Sport en EenVandaag Radio. Voor het Haarlems Dagblad schreef en schrijft hij sinds mensenheugenis. Smeets is behalve een kenner van details en feiten een ware liefhebber, die de kunst verstaat dat op een plezierige en heldere manier op te schrijven. In zijn carrière schreef hij tientallen boeken die uitstekend verkopen. In 'Afzien' gaat hij kriskras door de internationale topsport heen. De gebeurtenissen in 2018 staan centraal, met af en toe een historische terugblik. Zijn geliefde sporten schaatsen, wielrennen en basketbal komen aan bod, maar ook voetbal, zwemmen en de fabelachtige opkomst van autocoureur Max Verstappen. Een boek dat je leest met een glimlach, het enthousiasme en de waardering voor de sporters spatten er vanaf. Met wat nostalgische kantjes en ontroering bij details of fenomenale prestaties. Smeets' boeken lezen als een trein op topsnelheid. Lezers worden daar blij van. Extra hoofdstukken zijn via de website van de uitgeverij te downloaden.
Keywords: Sport ; journalistiek