Lexique de base : Frans voor de lagere school - Buyck, Tamara, ....-; De Schryver, Liezelotte, 1985-; Van Craesbeek, Leen, ....- (Leuven : Acco, 2019)
Lexique de base is een naslagwerk dat de basiswoordenschat Frans van de lagere school samenvat. In dit boek vind je per thema de basiswoorden terug die de leerlingen moeten beheersen aan het eind van de lagere school. Bij elk thema biedt het boek ook de woorden aan die je als leerkracht nodig hebt om de lessen Frans efficiënt te begeleiden. Per thema wordt een context voorzien waarin de woorden aan bod komen. Didactische tips geven de leerkracht inspiratie om de leerlingen tijdens de lessen te activeren. Op Sofia worden oefeningen aangeboden. Door zijn volledigheid en gebruiksvriendelijkheid is dit boek, samen met Grammaire de base, een blijvend waardevol naslagwerk. DOELGROEP Leerkrachten lager onderwijs, zorgcoördinatoren, leerkrachten eerste graad secundair onderwijs, ouders, huiswerkbegeleiders, studenten in de lerarenopleiding.
Keywords: Frans ; lager onderwijs