Innovatiemanagement - Huizingh, Eelko, 1961- (Amsterdam : Pearson, 2019)
De auteur stelt dat geregeld innoveren voor bedrijven een absolute noodzaak is, want stilstand betekent achteruitgang. Dat geldt voor alle organisaties, zowel de commerciële als de niet-commerciële. Ook wordt gesproken over de risico's van innoveren. Maar exploreren hoort bij het verbeteren, dus: experimenteren, risico nemen, ontdekken en variëren. Het boek is compleet en behandelt innovatieaspecten op een toegankelijke manier: de basis van het innoveren, innovatieorganisatie, product-, markt- en procesinnovatie, vernieuwen en uitvoeren enzovoort. De auteur stelt uitvoerig dat innoveren geen eenvoudige zaak is. Innoveren wordt stap-voor-stap toegelicht. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een duidelijke samenvatting en het werk bevat vele voorbeelden van innovatie bij grotere en kleine organisaties. Gezien de praktische toepasbaarheid is dit boek zeker geschikt voor leidinggevenden, voor studenten bedrijfseconomie en startende ondernemers. Deze nieuwe editie is herzien in verband met actuele ontwikkelingen en inzichten; de voorbeelden zijn geactualiseerd, de index en de verklarende woordenlijst zijn uitgebreid. Met website, waarvoor een toegangscode is opgenomen.
Eerder verschenen o.d.t.: Innovatie : succes is geen toeval - Handboek voor succesvol innoveren binnen bedrijf of organisatie.