Proudly imperfect : van Miss Perfect naar je ware zelf - Van Roest, Sabina, ....- (Schiedam : Scriptum, 2018)
In dit zelfhulpboek wordt beschreven hoe de auteur (1986) leerde haar waarden en grenzen te kennen en haar 'ware zelf' hervond. De auteur lijdt aan een auto-immuunziekte en kampte met een burn-out vanwege haar perfectionisme. Het boek zal vooral vrouwen aanspreken en beschrijft een generatie kwetsbare meisjes die nadelig beïnvloed wordt door de prestatiemaatschappij, (te) veel keuzemogelijkheden, voortdurend online zijn en druk vanuit sociale media. Eetstoornissen, een lage zelfwaardering en dwangmatig controle willen houden zijn het gevolg. Het boek is niet speciaal vernieuwend, maar wel overkoepelend en kijkt naar welzijn van zowel lichaam als geest. Het leert vrouwen succes te herdefiniëren. Er zijn praktische tips en oefeningen opgenomen en diverse citaten. Achterin zijn interviews en verwijzingen naar websites te vinden. Toegankelijk, maar niet bijzonder origineel geschreven en doorspekt met Engelse termen. Een beetje tegenstrijdig is dat de foto's toch 'perfecte plaatjes' laten zien, terwijl de boodschap juist is je niet langer te spiegelen aan dergelijke ideaalbeelden.
Zelfhulpboek voor vrouwen die de negatieve kanten ervaren van de huidige prestatiemaatschappij en de druk van sociale media, met tips, oefeningen en citaten.
Keywords: Lifestyle; Lichaam ; Levenskunst