Leve de lente! : kijk- en zoekboek - Berner, Rotraut Susanne, ....- (Tielt : Lannoo, 2007)
Na ‘Wat een winter' verschijnt Rotraut Susanne Berners tweede kijk- en zoekboek. Ditmaal spelen de situaties op de grote kartonnen prenten zich af in de lente. Ook nu weer nemen herkenbare figuren de kijker mee op kleine avonturen die groeien in de loop van de zeven op elkaar aansluitende dubbele bladzijden. Open huizen nodigen uit om te kijken naar wat er binnen gebeurt. Zachte kleuren, die een prille lente aankondigen, vormen de ondertoon van het drukke leven buitenshuis. Op de achterflap staan ook weer de meest voorkomende personages met een kleine toelichting. Wie het eerste kent, vindt hier gekende figuren en situaties terug, die geven het geheel een vertrouwde en misschien ook minder uitdagende sfeer. Voor jonge lezers die voor het eerst kennis maken met de naïeve wereld die hier gedetailleerd werd uitgetekend vormt dit prentenboek zonder woorden wellicht een bron van speur-, kijk- en bladerplezier.
Keywords: Seizoenen-weer