Sterretjes aan de hemel : methode rooms-katholieke godsdienst voor het kleuteronderwijs : handleiding voor de kleuterleid(st)er. (Averbode : Averbode, 2019)
Sterretjes aan de hemel is 100 % conform het nieuwe leerplanconcept van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, 'Zin in leren, zin in leven' (ZILL). De methode begeleidt kleuters op een hedendaagse manier in hun religieuze en levensbeschouwelijke groei. Ze biedt voor elke kleuterklas originele algemene en Bijbelse arrangementen en arrangementen die gelinkt zijn aan het kerkelijk jaar. Alle arrangementen zijn verrijkt vanuit de ontwikkelthema's van het ontwikkelveld rooms-katholieke godsdienst, maar ook vanuit de persoonsgebonden en andere cultuurgebonden ontwikkelvelden. We zorgen er ook voor dat de totale persoon van het kind geraakt wordt: hoofd, hart, lichaam en geest (het spirituele). In de activiteiten wordt aandacht besteed aan het leerproces: verkennen, verdiepen, verwerken.
Volledige gids voor de leerkracht Per belangstellingscentrum biedt Sterretjes aan de hemel een beknopte en praktische uitneembare geniete bundel voor de kleuterleerkracht. In deze handleiding vindt u overzichtelijke en handige didactische fiches én algemene didactische informatie volgens een vaste, herkenbare structuur. De bijlagen bestaan uit: Praatplaten, zoekplaten ... Bijbelverhalen Stappenplannen: knutselen, recepten ... Teksten en partituren van liedjes Voorbeeldbrieven aan ouders