Bas, ga je mee? - Stam, Dagmar, ....- (Heerenveen : Groen, 2008)
Op zestien kijk/zoekprenten over een dubbele pagina zien we wat Bas samen met zijn ouders, zus en broertje beleeft. De gedetailleerde platen in zachte kleuren zijn afgestemd op de verschillende seizoenen. We treffen Bas aan in o.a. op school, in de groentetuin, de dierentuin, station, bij de tandarts en in het bos. Onder aan de pagina zijn enkele objecten uit de prent gelicht en benoemd in een kleine, schreefloze letter. Die voorwerpen kunnen kinderen weer opzoeken op de tekening. De ouders kunnen er wat bij vertellen. De tekeningen bevatten een schat aan informatie, waardoor zowel ouder/leerkracht als kind veel plezier aan het boek kunnen beleven. Voorin worden op twee pagina's 'handreikingen voor leerkrachten en ouders' gegeven. Bij dit prentenboek is, onder dezelfde naam, ook een uitgebreidere handleiding verkrijgbaar'*. In dezelfde opzet verschenen ook uitgaven voor kleuters ('Bas, waar ga je heen?')** en peuters ('Ik ben Bas')***. Dit project, opgezet door een werkgroep uit het onderwijsvoorrangsgebied Staphorst, is opgezet als taalactiveringsproject. De thema's sluiten goed aan bij de leefwereld van kleuters. Vanaf ca. 4 jaar.
Zoekboek ; Prentenboek ; Vanaf 3-5 jaar
OVG-werkgroep ; Belevenissen van kleuter Bas. Prentenboek met zachtgekleurde illustraties en een taalactiveringsprogramma voor kleuters van 4 tot 6 jaar. - met dank aan de gulle schenkster Siska Menu!