Ik ben Bas - Stam, Dagmar, ....- (Heerenveen : Groen, 2019)
Dit prentenboek hoort bij een taalactiveringsprogramma voor de voorschoolse periode, samengesteld door een werkgroep uit het onderwijsvoorrangsgebied Staphorst. Op twee naast elkaar gelegen pagina's staat steeds een grote tekening met onderaan een strook met diverse kleine tekeningetjes hieruit, voorzien van de erbij horende woorden in een schreefloze letter. De thema's zijn gekozen uit de leefwereld van een peuter (Bas), zijn oudere zusje Marieke en baby Jeroen, bijv. eten, de woonkamer, de supermarkt. De lievige tekeningen in kleur van de bekende illustratrice kloppen helaas niet altijd maar zullen op velen aantrekkingskracht uitoefenen. De christelijke achtergrond blijkt slechts uit de bijbel in een van de tekeningen. Traditioneel, maar tijdloos boek, geschikt voor gebruik met peuters (2-4 jaar). Vrolijke tekening op de stevige, witte omslag. Bij het boek hoort een handleiding* voor leerkrachten en ouders. In de inleiding wordt deze handleiding abusievelijk genoemd als uitneembaar katern.
Zoekboek ; Prentenboek ; Vanaf 3-5 jaar
OVG-werkgroep ; Belevenissen van kleuter Bas. Prentenboek met zachtgekleurde illustraties en een taalactiveringsprogramma voor kleuters van 4 tot 6 jaar. - met dank aan de gulle schenkster Siska Menu!
Keywords: Zoekboeken