Relaties, hoe doe je dat? : versterk je relatie met inzichten uit EFT - Wagenaar, Karin, ....- (Culemborg : Van Duuren Psychologie, 2018)
De Emotionally Focused Therapy (EFT) is in beroepskringen van GGZ-professionals genoegzaam bekend. Dit boek is een eigen Nederlandse uitgave over die relatiemethodiek voor paren, speciaal voor hen geschreven. Hoe voldoen aan de basisbehoeften vormt de kern om liefdevolle verbintenissen aan te gaan. Hechting tussen ouder en kind is wezenlijk voor het verdere leven. De schrijfster wil koppels helpen om hun relatie te verbeteren met de inzichten uit dit boek. Wat zijn de onderliggende patronen en gevoeligheden waar ieder mee kampt? Onderwerpen zijn onder andere hechtingsstijl, verliefdheid, kindertijd. De ouder-kindrelatie is een 'blijmoedige dialogische kameraadschap', is het delen van hun innerlijke ervaringen. Verder over het kiezen van een partner, verbintenis, het samen delen van ellende. Voor een brede doelgroep aanbevolen. Vol oefeningen en verhalen. Praktisch, helder, voor een duurzame liefde die zich steeds ontwikkelt.
Adviezen voor liefdevolle relaties, zowel tussen stellen als tussen ouders en kinderen.
Keywords: Partnerrelaties ; Partnerrelaties