Verbonden : hechting & liefde - Levin, Amir, ....-; Heller, Rachelle, ....- (Amsterdam : Boom, 2019)
Het onderwerp 'hechting' krijgt tegenwoordig veel aandacht. Dit boek beschrijft hechting tussen volwassenen. Algemene behoefte aan veiligheid en geborgenheid en de angst deze te verliezen zijn aspecten die aan de orde komen. Wij hebben hechtingsstijlen en manieren om al dan niet met intimiteit om te kunnen gaan.Via een onderzoeklijst kun je nagaan welke stijl beide partners hebben. Waar zitten de overeenkomsten en vooral de verschillen? Ook is een controle nodig. Bijvoorbeeld: er zijn angstige vrouwen die daten met vermijdende mannen. Hoe komt dat zo? Of zij die de liefde op afstand houden. Het kan ook mis gaan en er is een handleiding om dan uit elkaar te gaan. Want je moet ook kunnen ontsnappen uit een 'extra beveiligde gevangenis'. Het onderwerp is ook actueel voor hen die aan het daten zijn. Effectieve communicatie en het kunnen hanteren van conflicten vormen andere onderwerpen. Goed, praktisch boek met veel voorbeelden en veel oefenmateriaal voor een brede doelgroep.
Hechting en liefde - Handreiking voor hechting als belangrijkste voorwaarde voor een liefdevolle relatie tussen volwassenen.
Keywords: Partnerrelaties ; Partnerrelaties