Stekel in de lente - Timmer, Harald, ....- ([Zandvoort] : Uitgeverij De Pareltuin, 2019)
Stekel het egeltje mag weer zonder jas de tuin in, want het is lente. Hij maakt zandtaarten in de zandbak, rent achter een vlinder aan en struikelt over een molshoop. Oblong prentenboek met felgekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar. - Het jonge egeltje Stekel mag weer zonder jas de tuin in want het is lente (niet dat hij verder enige kleding draagt). Stekel ziet vogels, maakt zandtaarten in de zandbak, rent achter een vlinder aan en struikelt over een molshoop. Tot slot gaat Stekel lekker met mamma fietsen terwijl er een vlinder vrolijk mee fladdert. Alledaags, vrolijk verhaaltje dat bruikbaar is als aanzet om over de lente te praten en uitnodigt er lekker op uit te gaan. Het boekje is in oblong formaat en de tekst is voorzien van eenvoudig rijm (abcb) dat soms wat gekunsteld overkomt, maar over het algemeen redelijk soepel voorleest. De digitaal gemaakte illustraties zijn wat karikaturaal en felgekleurd en beslaan een enkele keer een dubbele pagina. Ze passen bij de sfeer van het verhaal, verduidelijken de tekst en vullen aan. Inmiddels alweer het zesde boekje over egeltje Stekel; in dezelfde opzet verscheen ook 'Stekel in de winter'*. Op het uitnodigende omslag rollebolt Stekel door het gras. Vanaf ca. 3 jaar.
Keywords: Seizoenen-Weer