Vrolijk Pasen! : bij Anna op school - Amant, Kathleen, ....- (Hasselt : Clavis, 2018)
Het is bijna Pasen. De juf van Anna vertelt dat de paashaas alle eieren in het park heeft verstopt. Het is heerlijk lenteweer en ze gaan met elkaar naar buiten. Wat is het moeilijk om nog niet van de eitjes te snoepen! Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar. - Als Anna op school komt, is ze teleurgesteld dat haar paasmandje nog leeg is. De paashaas is niet geweest. De juf zegt dat de paashaas de eitjes in het park verstopt heeft. Daar gaan ze dus allemaal heen. Onderweg zien ze lammetjes, kalfjes en kleine vogeltjes. Alle kinderen mogen op het grasveld drie eitjes zoeken en in hun mandje doen, maar ze mogen nog geen eitje in hun mond stoppen. Of dat gaat lukken? Dit vrolijke prentenboek is helemaal afgestemd op de belevingswereld van kleuters. Het is een beetje spannend: is de paashaas geweest? De kinderen kunnen niet wachten met snoepen en het verhaal loopt ook nog vrolijk af. Kinderen die worden voorgelezen kunnen helpen zoeken naar alle verstopte eieren. Wat wil je nog meer? De illustraties zijn in primaire kleuren gemaakt in de bekende stijl van de vele prentenboeken over Anna. De tekst is duidelijk leesbaar in de illustraties gedrukt. De multiculturele klas van Anna is geen onderwerp, maar een vanzelfsprekend gegeven in de illustraties. Eerste deel in de nieuwe serie 'Bij Anna op school'. Prima prentenboek voor alle kinderen in groep 1 en 2. Vanaf ca. 4 jaar.
Keywords: Pasen