Dossier Stadion : hoe (ont)komt ons topvoetbal aan de achterstand? - De Bock, Willem, 1985- (Tielt : Lannoo, 2018)
Nu de Belgische nationale ploeg al enkele jaren op topniveau speelt, groeit de behoefte aan een stadion dat evenwaardig is aan deze sportieve prestaties. Maar op vlak van topinfrastructuur loopt het al vele jaren grondig mis in België. Clubs renoveren hun stadions wel, maar een groot, nieuw stadion bouwen blijkt maar niet te lukken. Het Eurostadion in Brussel lijkt op sterven na dood, het nieuwe stadion van Club Brugge zit alweer in de wachtkamer. Wat loopt er toch telkens fout? Dit boek biedt voor het eerst een brede en diepgaande kijk op de belangrijkste stadiondossiers van ons land. De projecten in Brugge, Brussel en Gent worden onder de loep genomen, naast buitenlandse voorbeelden zoals Amsterdam en Rusland. Daarbij vertellen de hoofdrolspelers achter deze bouwprojecten hun verhaal, van sleutelfiguren als Bart Verhaeghe en Guy Vanhengel tot andere politici, sporteconomen ,architecten en experts betrokken bij de bouw van voetbalstadions. Willem De Bock brengt deze complexe materie samen in een uniek boek, een volwaardig en constructief manifest dat via de oorzaken en de gevolgen op zoek gaat naar mogelijke oplossingen.
Keywords: voetbal