Prijs je rijk - De Smet, Pieter, ....- (Leuven : Acco, 2020)
Heel wat ondernemingen prijzen hun aanbod veel te laag, zo blijkt uit onderzoek. Hoofdreden? Bij het bepalen van de prijs baseren ondernemers zich doorgaans op de kostprijs van hun product, waarbij ze een vaste winstmarge tellen. Toch is het rendabeler om bij het prijs zetten uit te gaan van de waarde en de waardering van het aanbod, voornamelijk gezien door de ogen van de (potentiële) klant. Prijs je rijk is volledig gewijd aan prijs zetten. Het is een aanrader voor ondernemers die de prijspolitiek van leveranciers en concurrenten willen doorgronden, en die de knepen van een eigen rendabel prijsbeleid onder de knie willen krijgen. De vele tips en tricks zijn meteen toepasbaar in de praktijk. Ook studenten bedrijfsmanagement vinden in dit boek de nodige achtergrondinformatie om een inzicht te verwerven in hoe prijzen tot stand komen. Negentig procent van de klanten beweert dat de prijs een van de belangrijkste elementen is bij hun aankoopbeslissing. Toch tonen observaties aan dat slechts weinigen bij de overweging die kopen voorafgaat, eff ectief rekening houden met de prijs. De kwaliteit (zowel objectieve als subjectieve) van het aanbod en de dienstverlening voor, tijdens en na aankopen vinden ze veel belangrijker als beslissingscriterium: het koppel ‘kwaliteit- Prijs' nooit scheiden ...
Keywords: Ondernemingen ; prijsbeleid