Innoshock : slim werken, creatief denken met resultaat - De Boe, Dirk, ....- (Leuven : LannooCampus, 2019)
De doelstelling van dit boek is om de creatieve energie in medewerkers vrij te maken zodat ze opgewassen zijn tegen de vraagstukken van deze snel veranderende tijd. Organisaties hebben een innovatieschok nodig, op individueel en collectief niveau, om de creativiteit vrij te maken. Hiertoe wordt het 'transformatierad' geïntroduceerd, acht domeinen die in het boek besproken worden: werkinhoud, werkvorm, evaluatie van het werk, werktijd, werkmateriaal, werknetwerk, werkomgeving, werkorganisatie, waarbij bij al deze aspecten vragen worden gesteld. Door de vragen komt er beweging, individueel en als collectief en omdat verandering de enige constante is, zal het rad blijven draaien. En zal de organisatie innoveren. Aan het einde van het boek is een overzicht van do's and don'ts opgenomen. Een handzaam boek voor organisatieverandering, voor zowel individuele werknemers als managers.
Keywords: Management ; organisatieleer