Belgian Beer trails : breweries - cities - beer tourism - Verdonck, Erik, ....- (Tielt : Lannoo, 2017)
Wie België zegt, zegt bier. De biercultuur van onze zuiderburen is door de Unesco zelfs uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het land telt zo'n tweehonderd brouwerijen, sommige eeuwenoud, andere pas opgestart. Bierkenner Verdonck stelde deze gids samen van al die brouwerijen, zowel de grote (Duvel, Haacht, Leffe) als de kleine, vaak minder bekende (Sint Canarus, Strubbe, Girardin). Van iedere brouwerij wordt een korte beschrijving gegeven (meestal met een of twee foto's), het adres en de website en informatie over (on)mogelijkheden tot bezoek. De tekst is – anders dan de om merkwaardige redenen Engelse titel van het boek doet vermoeden – in het Nederlands. De indeling is per provincie en dan alfabetisch op naam van de brouwerij. Voor in het boek is een kaart van België afgedrukt met daarop de belangrijkste plaatsen (waarvan in het boek ook nog en passent de interessantste toeristische trekpleisters worden vermeld – om er een dagje uit van te maken). Achterin een index van brouwerijen, plaatsnamen en een lijst met bier- en brouwerijmusea. Een handzame introductie in Belgische bierbrouwerijen.
Keywords: België ; toerisme; Toerisme ; Bier