Thematische analyse : een praktische handleiding - Verhoeven, Nel, 1961- (Amsterdam : Boom, 2019)
In Thematische analyse presenteert Nel Verhoeven een systematische tool voor het analyseren van kwalitatieve gegevens uit diverse bronnen, zoals interviews, documenten en audio- en videomateriaal. In deze beknopte handleiding wordt in zes heldere stappen uitgelegd hoe je kwalitatieve data samenvat in codes en thema's, op welke wijze je verbanden aanbrengt en hoe je deze thema's en de structuur ervan interpreteert. Dit stappenplan helpt je om het materiaal te duiden en het verhaal erachter te vertellen. Thematische analyse is bedoeld voor studenten in het hoger onderwijs, en voor onderzoekende professionals die kwalitatieve gegevens verwerken.
Keywords: Kwalitatief onderzoek