Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme - Hermans, Dalilla, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2020)
In 2014 schreef Dalilla Hermans een open brief over racisme met als titel "Ik ben het beu om te doen alsof het allemaal wel meevalt". Haar brief ging viraal en Dalilla werd een van de meest inspirerende en constructieve stemmen in het debat over racismebestrijding. Meer dan vijf jaar lang heeft ze op de barricades gestaan en dat eist zijn tol, want die jaren gingnen gepaard met heel wat tegenwind. Met dit boek wil Damilla Hermans nog enkele laatste woorden kwijt over het thema. Daarna wil ze de microfoon liever doorgeven. Laat dit boek een handleiding zijn voor al wie de handschoen wil opnemen, een aanmoediging voor wie dit gigantische probleem in de ogen durft te kijken. Of voor wie zich afvraagt hoe het voelt om op en achter de barricade te staan. Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme toont het lelijke gezicht van racisme in Vlaanderen, waarvan we hoopten dat het al lang verdwenen zou zijn. Dit is Dalilla Hermans slotstuk... in principe.
Keywords: Racisme; Vlaanderen