Zelfcompassie in training en therapie : een bron van veerkracht en geluk - Dewulf, David, ....- (Houten : LannooCampus, 2018)
Wetenschappelijk onderzoek toont hoe zelfcompassie je veerkracht, optimisme, welbevinden en empathie verhoogt en samengaat met een betere gezondheid. In dit praktische boek gaat mindfulness-expert David Dewulf eerst in op: wat is compassie en wat kun je doen om je compassievolle veerkracht te versterken? Compassievermoeidheid, compassiecollaps en tal van tips en oefeningen komen aan bod. Hij beschrijft verder stap voor stap de ervaringsgerichte 8-weekse Mindfulness Based Self-compassion Training (MBST). Dit boek wordt ondersteund door afdrukbare hand-outs voor de deelnemers! Via www.daviddewulf.be zijn de 18 zelfcompassie-meditaties te downloaden.
Keywords: Mindfulness; Veerkracht; Zelfcompassie