Ergotherapie in de fysieke revalidatie : basisboek voor kwaliteitsvolle hulpverlening - Dejager, Anne, ....-; Debackere, Lieve, ....- (Leuven : Acco, 2018)
De fysieke revalidatie is voor ergotherapeuten een zeer divers werkdomein. De verschillende doelgroepen vragen elk een specifieke aanpak. Voor de ergotherapeut is het een uitdaging om binnen deze vaak medische wereld voldoende biopsychosociaal, handelingsgericht, cliëntgecentreerd en evidencebased te werken. Een uitdaging die ergotherapeuten dagelijks graag aangaan. Ergotherapie in de fysieke revalidatie. Basisboek voor kwaliteitsvolle hulpverlening geeft handvatten voor de dagelijkse praktijk van de ergotherapeut in de fysieke revalidatie. Het biedt een overzicht van het professionele redeneerproces, assessment, benaderingswijzen en methodieken. Handelingsproblemen en het ergotherapeutische proces bij verschillende doelgroepen worden telkens geïllustreerd met een casus, waarbij de verschillende stappen van het methodisch handelen uitgewerkt zijn.
Keywords: Ergotherapie; Fysieke revalidatie