Detoxing organisations : voedende energie voor de werkvloer - Decat, Marjan, ....- (Leuven : LannooCampus, 2020)
Toxische energie en stress zijn alomtegenwoordig. Het is vergif dat soms subtiel vreet en in onze professionele omgeving mee aan de basis ligt van burn-outs, frustratie en demotivatie. Ondanks talrijke initiatieven van bedrijven om het welzijn en het persoonlijk engagement te verbeteren, blijft het een probleem. Hoe sterk geloof je zelf dat giftige dynamieken je medewerkers en je organisatie verzieken? Wil jij een voedend leider zijn en een negatieve werksfeer en demotiverende elementen ombuigen zodat mensen en teams duurzaam kunnen schitteren? Dit boek brengt inzicht in de toxische patronen die zich in een organisatie afspelen en onthult hoe je stress en energievreters aan de bron kunt aanpakken. Het helpt je reflecteren over de essentiële bouwstenen voor een voedende dynamiek voor jezelf, je team en je organisatie. De vele herkenbare situaties en voorbeelden bieden concrete handvatten en tips om aan de slag te gaan.
Keywords: Arbeids- en organisatiepsychologie; Management