Check-in : op zoek naar zin en betekenis in bedrijven - Eynikel, Jochanan, ....- (Leuven : LannooCampus, 2020)
Kan een bedrijf een bron van betekenis zijn? Hoe evolueren we van bullshitjobs naar vervullende jobs? Levert het op om als bedrijf te investeren in persoonlijke zingeving? Een op de drie werknemers vindt zijn werk compleet zinloos. Toch hunkeren we met z'n allen - werkgevers, werknemers en consumenten - naar purpose. Onze economie is op zoek naar betekenis. De vraag is hoe bedrijven daar een rol in kunnen spelen. Check-In toont hoe de weg naar een betekenisvolle economie niet loopt langs grote woorden of dure missieverklaringen, maar langs persoonlijke ervaringen. Zinvol werk vraagt een persoonlijke check-in bij het wat, wie en waarom van organisaties. Vanuit onderzoek naar wat leven en werk zinvol maakt, reikt Jochanan Eynikel bouwstenen en enkele methodische stappen aan die organisaties kunnen helpen om hun zingevend kapitaal te versterken. De check-ins van bedrijfsleiders geven concreet gestalte aan die methode.
Keywords: Werken ; zinvol