Juffen zijn toffer dan meesters : en nog meer mythes over leren en onderwijs - De Bruyckere, Pedro, 1974-; Kirschner, Paul Arthur, 1951-; Hulshof, Casper Daniël, 1973- (Leuven : LannooCampus, 2019)
Als opvolger van 'Jongens zijn slimmer dan meisjes' (2016)* presenteren de auteurs, respectievelijk pedagoog/onderzoeker, hoogleraar onderwijspsychologie aan de Open Universiteit en docent onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht, een nieuwe reeks mogelijke mythes over leren en onderwijs. Zij hebben het boek opgedeeld in vier delen: mythes over wat in het onderwijs aan bod moet komen (het 'wat'); mythes over didactische aanpakken (het 'hoe'); mythes over onderwijspsychologie; mythes over onderwijsbeleid. Tot slot volgt de bijzondere onderwijsmythe van evidence-based education. De eindnoten en met name de indrukwekkende lijst referenties naar literatuur en bronnen maken het boek compleet. Wie geïnteresseerd is in het antwoord op vragen als: 'Doet muziek beter presteren op school?' of 'Werkt huiswerk, of niet?', 'Kun je jezelf slimmer denken?' of 'Maken internet en schermen kinderen autistisch, narcistisch, depressief?', kan uitstekend terecht bij dit boek. - Leren ; Onderwijskunde
Overzicht van mythes over leren en onderwijs, waarbij de auteurs, op basis van feiten, aangeven of de mythe feit of fictie is.