Notuleren, zó doe je dat ! - De Jong, Marjolein, ....- (Alphen aan den Rijn : Vakmedianet, 2020)
Is notuleren nog wel van deze tijd? Ja, zegt dit boekje. Maar dan wel op de moderne manier, dus met laptop of iPad. De notulist kan ook helpen om effectief te vergaderen. De drie hoofdstuktitels zijn geformuleerd als tips: Bereid goed voor, Selecteer en maak handig aantekeningen en Werk snel uit. Dat geldt ook voor de paragrafen: Ken de doelen, Vraag om hulp, Bespreek het leidinggeven, Gebruik signaalwoorden. Ook het gebruik van elektronische hulpmiddelen komt aan de orde: van iPad en laptop tot Smartpen en digitaal notitieblok. Na elk hoofdstuk een korte checklist. Bevat voorbeelden van onder andere een goede agenda, afsprakenlijst,verslagindeling en een mindmap. Een zeer overzichtelijk gidsje, zowel qua structuur als inhoud, voor iedereen die weleens notuleert, professioneel of als vrijwilliger. Helder taalgebruik. De auteur is trainer.
Volledig geactualiseerde versie