Strategisch verbinden : impact en engagement genereren met interne communicatie - Op De Beeck, Peter, ....- (Gent : Borgerhoff en Lamberigts, 2020)
Hoe zorg je ervoor dat mensen zich goed voelen op hun werkplek? Op welke manier leer je hen samenwerken over afdelingsgrenzen heen, met begrip voor elkaar? Waarom is het belangrijk leidinggevenden te coachen in communicatievaardigheden? Met een doordacht intern communicatiebeleid genereer je niet alleen impact voor je organisatie maar ook engagement bij de werknemers. Vonk is het grootste netwerk voor interne communicatie in Vlaanderen. In dit boek onderzoekt oud-voorzitter Peter op de Beeck waar de echte toegevoegde waarde ligt van interne communicatie. Met een terugblik op deze jonge beroepsactiviteit gaat hij na waar de breuklijnen lagen en wat vandaag de verzuchtingen en verwachtingen zijn van bestuurskamers en leidinggevenden. Zijn advies en best practices worden gekruid met sprekende voorbeelden uit de bedrijfswereld. Verder richt dit werk zich op de toekomst en taxeert het de belangrijkste communicatietrends. Kortom, een boek dat zin geeft om straffer intern te communiceren en inzicht verschaft in het waarom van een kwaliteitsvol intern communicatiebeleid.
Keywords: Communicatie