Het kind van de rekening : een vuist tegen kindermishandeling: laat het stoppen - Adriaenssens, Peter, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2020)
Peter Adriaenssens is Belgiës meest gewaardeerde en bevraagde kinder- en jeugdpsychiater (UZ Leuven). In die functie en als directeur van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Vlaams-Brabant bouwde hij heel veel ervaring op in het domein van kindermishandeling in het gezin. Die expertise, gekoppeld aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten, deelt hij met ons in dit boek. Over het feit dat mishandeling niet alleen fysiek en seksueel, maar ook emotioneel kan zijn. Hoe kinderen mishandeling verwerken, waarom ze soms zo lang zwijgen, welke trauma's hen levenslang kunnen achtervolgen (recent ook via hersenonderzoek objectief aan te tonen) en wat wij als samenleving kunnen doen aan dit onnoemelijke leed. En hoe het onderzoek naar kindermishandeling binnen het gezin ons een beter beeld heeft gegeven over menselijke trauma's in andere domeinen.
Keywords: Jeugdzorg; Kindermishandeling