Bye bye burnout : uitval op de werkvloer voorkomen en aanpakken - Mooy, Mascha, ....- (Amsterdam : Business Contact, 2019)
Mascha Mooy is gespecialiseerd in het tegengaan van burn-out in de breedste zin des woords. Aan de hand van onder meer gerelateerde theorieën, analyses van haar eigen ervaringen en praktijkgerichte tips (wat kun je als hulpverlener het beste doen of juist nalaten?) krijgt de lezer een goed beeld van de mogelijkheden om burn-outverschijnselen vroegtijdig te herkennen en effectief te bestrijden. Deze ziekte gaat gepaard met stress, uitval en depressiviteit. Hoe kun je burn-outsignalen herkennen, zowel als mogelijke patiënt als hulpverlener? Welke communicatiemiddelen kan een hulpverlener toepassen om na een burn-outperiode iemand te reïntegreren in zijnof haar werkveld? En wat zijn de kenmerkende verschillen tussen overspannenheid en een serieuze burn-out? Deze en overige wetenswaardigheden worden besproken in dit boek. Alhoewel er al veel literatuur verschenen is omtrent dit onderwerp, lukt het de auteur om vanuit een persoonlijke perspectief onconventionele methodes toe te passen om een burn-out te signaleren en – indien geconstateerd – te bestrijden. Het boek bevat een aantal praktische bijlagen voor hulpverleners en literatuurverwijzingen in eindnoten.
Gids voor zowel werknemers als personeelsmedewerkers.