Baby's weten wat ze willen : vertrouw op de signalen van je kind - Solter, Aletha J., ....- (Haarlem : De Toorts, 2019)
De auteur beschrijft een breed scala aan onderwerpen, die met de levensbehoeften van baby's te maken hebben. Ze geeft allerlei redenen waarom baby's huilen en waarom het zo ontzettend belangrijk is om ze de tijd te geven om uit te huilen, terwijl ze vastgehouden worden. Door te huilen raken baby's spanning kwijt, waardoor ze vervolgens weer ontspannen zijn. Verder gaat de auteur breedvoerig in op de emotionele ontwikkeling van het kind, de driftbuien, de manieren van straffen en belonen. Als laatste behandelt ze het veilig hechten van baby's. De auteur heeft gestudeerd bij Jean Piaget en heeft eveneens 'Het ongedwongen kind' (2004)* en 'De taal van huilen' (2000)** geschreven. Ze is de oprichtster van het Aware Parenting Institute (1990). Een prettig leesbaar boek, leerzaam, in een duidelijke schrijfstijl, met verhelderende voorbeelden en een uitgebreide bronvermelding in eindnoten. De verwerkingsvragen aan het eind van elk hoofdstuk geven de lezer gelegenheid tot reflectie over de eigen babytijd en opvoedingspatronen. Het boek besluit met een register en adressen van hulpinstanties. Verrijkend voor iedere ouder.
Handreiking voor ouders voor het beter begrijpen van hun baby van nul tot twee-en-een-half jaar.