Colorama : het boek over alle kleuren en tinten - Cruschiform, ....- (Tielt : Lannoo, 2017)
Weet je waarom een flamingo roze is? Wat hebben een aardbei en een herfstblad gemeenschappelijk? En waarom is melk wit? Bijzondere kunstzinnige uitgave van een creatieve studio in Parijs, opgericht door illustratrice en grafisch vormgeefster Marie-Laure Cruschi. Zij hoopte met Cruschiform o.a. continu te experimenteren. Aan de hand van 133 kleuren in 22 thema's worden we uitgenodigd om de omgeving opnieuw te bekijken door het hele prisma van kleuren. Alle rechterpagina's bevatten een effen kleurblok en de linkerpagina's illustraties van o.a. dieren, natuur en voorwerpen waarin ook die kleur zit. Wie kent de verschillen tussen indigoblauw, werkmansblauw, hemelsblauw en lagune? En welke kleur is maneschijn, eierschaal en mauve? Bij elke kleur staat een luchtig verhaaltje onder de afbeelding op de linkerpagina's. Hierin is aandacht voor o.a. water in verschillende vormen, schijn bedriegt, traditionele gewaden en vogels. Achterin staat een thematisch register cq overzicht. Een fascinerende reis door de wereld van kleuren en tinten, in een unieke grafische stijl, speels, didactisch en poëtisch. Vrij uniek in zijn soort, mooie vormgeving. Eigenlijk geschikt voor een ieder (vanaf ca. 11 jaar) die verrast wil worden en houdt van kleuren en weetjes.
Afbeeldingen van 133 kleuren verdeeld over 22 thema's, met korte toelichtende verhaaltjes erbij.