De kracht van hospitality : een nieuw concept in organisaties - Bannink, Fredrike, ....-; Kuiper, Eline, ....-; Eylen, Özgür, ....- (Amsterdam : Boom, 2020)
Leiderschap als vorm van gastheerschap – dat is het nieuwe concept voor organisaties, aldus de auteurs van dit overzichtelijk opgebouwde boek over gastvrijheid met méér aandacht en een bredere glimlach en het effect daarvan op de klant. Want in dienstverlenende organisaties draait alles om aandacht. Niet alleen aandacht van de medewerker voor de gast, maar ook van de manager en leidinggevende voor de medewerker. Alleen zo bereik je een teamprestatie en daarmee de beste gastvrijheidsbeleving van de gast/klant/patiënt. Twee van de drie auteurs zijn ervaren psychologen; de derde brengt z'n brede en lange ervaring in hospitality in. Hun vlot geschreven en met praktische toepassingen verluchtigde hoofdstukken gaan over gastvrijheid als concept, de glimlach van de gast, de glimlach van de medewerker, de glimlach van de leidinggevende en gastvrij leidinggeven. Afsluitend een interview met de derde auteur over de liefde voor je vak. Door de duidelijke opbouw een voor een breed publiek leerzame tekst over hoe je succesvol invulling geeft aan beleving. Bevat een uitgebreide literatuuropgave. - Coaching ; management - Gastvrijheid - Klantenservice - Dienstverlening Marketing ; Omgaan met klanten