De reizen van Gulliver - Swift, Jonathan, 1667-1745 (Tilburg : Zwijsen, 2019)
De Londense dokter Gulliver houdt erg van reizen. Maar al op zijn eerste reis vergaat zijn schip en spoelt hij aan op het eiland Lillliput. Zal hij daar ooit weer weg kunnen? Hervertelling van het beroemde verhaal. AVI-M6. Vanaf ca. 9 jaar.
Deel van een serie van zes door bekende kinderboekenschrijvers (en zes illustratoren) hervertelde klassieke verhalen. Alle delen worden ondersteund door een app (via een QR-code die bij ieder gebruik nodig is) met daarin een introductiefilmpje en de complete luisterversie door een verteller (geen hoorspel). Voor in dit deel, ‘De reizen van Gulliver' van Jonathan Swift, staan twee pagina's met korte feiten over het oorspronkelijke boek. Gulliver is opgeleid als dokter, maar kan het reizen niet laten. Tussen 1699 en 1715 reist hij als dokter en kapitein rond over de wereldzeeën en maakt tijdens vier reizen (en schipbreuken) kennis met verschillende onbekende volkeren met geheel nieuwe manieren van omgang. Hij ontmoet bijvoorbeeld Lilliputters en reuzen. En paarden, Houyhnhnms, die op mensen lijkende, maar afschuwwekkende Yahoos, als vee houden. Naast de grappige en spannende gebeurtenissen worden veel kenmerken van mensen belachelijk gemaakt en geeft de schrijver verkapte maatschappijkritiek. Vrij klein, handzaam formaat met ruime bladspiegel en kleurrijke paginagrote illustraties. AVI-M6. Vanaf ca. 9 jaar.
Vertaald en bewerkt door Lizzy van Pelt ; met tekeningen van Claudia Verhelst - MaatschappijkritiekReizen