Frida - Perez, Sébastien, ....- (Hasselt : Clavis, 2017)
Dit mooi uitgevoerde prentenboek in groot formaat is een hommage aan de beroemde, twintigste-eeuwse, Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. Haar oeuvre, dat doortrokken is van een eigen symboliek met verwijzingen naar Azteekse mythes, antieke mythologieën en Mexicaans volksgeloof, is vaak slecht begrepen en ondergewaardeerd. Het inspireerde beide auteurs om de diepere betekenislagen van Frida's schilderijen in woord en beeld onder de aandacht te brengen. Het boek begint en eindigt met Casa Azul, het huis waarin Frida geboren werd en stierf. Daartussenin belichten de auteurs negen thema's die in haar leven en werk belangrijk waren: het ongeluk, geneeskunde, aarde, dieren, liefde, dood, moederschap, de gebroken zuil en nalatenschap. Poëtische zinnen uit Frida's correspondentie en doorkijkjes in de kleurrijke schilderijen naar de diepere lagen eronder weerspiegelen op bijzondere wijze haar gevoelens. Achterin vertelt Lacombe over Frida's leven en gaat hij dieper in op de betekenis van een aantal schilderijen. Achterin staan een tijdlijn en een beknopte woordenlijst. Het omslag is bekleed met santijnachtige stof en oogt luxueus. Het volwassen taalgebruik en de complexheid van Frida's schilderijen maken dit prachtboek vooral geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf ca. 13 jaar.
Grote rijk geïllustreerde uitgave over het leven, werk en de ambities van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. - Autobiografie in de vorm van een prentenboek gegoten.