Kunst met katten - Brown, Ruth, ....- (Rijswijk : De Vier Windstreken, 2019)
Prentenboek met een stapelverhaal waarin Tom in het museum terechtkomt bij een tentoonstelling van kattenschilderijen. Terwijl hij het ene na het andere schilderij bekijkt, lopen steeds meer schilderijkatten met hem mee. Op iedere spread bekijkt hij een volgend schilderij en leest hij het ernaast hangende bordje met toelichting over de afgebeelde kat. De schilderijen, paginagroot afgebeeld op elke rechterbladzijde, zijn herkenbaar geïnspireerd op het werk van moderne kunstenaars als Klimt, Mondriaan en Magritte (achter in het boek staat een overzicht) en eigenlijk gaan de teksten ook over deze kunstenaars en hun werk. De teksten bevatten enkele moeilijke woorden als ‘temperamentvol' en ‘observerend' en zijn soms teveel geschreven met het oog op de volwassen voorlezer die weet naar wie verwezen wordt, maar ze zijn ook grappig. De illustraties lokken kijkplezier uit en de verwijzingen naar bestaande kunstenaars geven het boek diverse gebruiksmogelijkheden op o.a. school. Vertaald vanuit het Engels, van auteur Ruth Brown verschenen diverse prentenboeken met dieren in de hoofdrol. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Tekst en illustraties Ruth Brown ; vertaling Joukje Akveld - Als Tom met zijn oma naar het museum gaat, komt hij op een heel bijzondere tentoonstelling terecht. Op elk schilderij (paginagroot afgebeeld) staat een kat. Ze zijn gebaseerd op het werk van bekende kunstenaars als Mondriaan en Van Gogh. Vanaf ca. 6 jaar.
Keywords: Kunst