Architectuur op maat - Verschaffel, Bart, 1956-; Van Den Driessche, Maarten, 1979-; Van Gerrewey, Christophe, 1982-; Grafe, Christoph, 1964-; Dehaene, Michiel, 1971- (Antwerpen : VAi, 2016)
Hoe kan architectuur bijdragen aan de samenleving? Door maatwerk af te leveren. Met ontwerpen die getuigen van een culturele en een maatschappelijke ambitie. De 118 projecten in dit Architectuurboek Vlaanderen geven die ambitie vorm. Samen vertellen ze een verhaal over de rol van de architectuur in de complexe Europese context. Recente ontwikkelingen in de architectuur komen aan bod in dertien essays. In vier centrale thema's – leven, stad, schaal en vorm – behandelen ze actuele vraagstukken omtrent gedeeld ruimtegebruik, hergebruik en herbestemming, de status van het openbare domein en de beeldtaal voor grootschalige ingrepen in de stad. Ook de zoektocht naar typologische oplossingen en formele figuren wordt besproken. Foto-essays van architectuurfotografen leiden elk thema in. Met teksten van Christoph Grafe (hoofdredacteur), Audrey Contesse, Sofie De Caigny, Michiel Dehaene, Bart Tritsmans, Maarten Van Den Driessche, Christophe Van Gerrewey, Koen Van Synghel, Ward Verbakel, Bart Verschaffel, Els Vervloesem en Philippe Viérin. Foto-essays van Anja Hellebaut en Olmo Peeters.
Keywords: Architecture -- 21st century -- Belgium