Het grote Rembrandt voorleesboek : 24 verhalen over de meesterwerken van Rembrandt in het Rijksmuseum - Tak, Bibi Dumon, ....- (Amsterdam : Rubinstein, 2019)
In navolging op ‘Het grote Rijksmuseum voorleesboek'* (2013) van Marion van de Coolwijk verscheen een vergelijkbare verzorgde uitgave ter gelegenheid van het Rembrandtjaar 2019, 350 jaar na de dood van de wereldberoemde schilder. Bij een selectie van 24 schilderijen, etsen en tekeningen zijn verhalen geschreven. Dit keer door ‘slechts' zeven bekende kinderboekenschrijvers onder wie Bibi Dumon Tak, Thijs Goverde, Sjoerd en Margje Kuyper, Joke van leeuwen, Koos Meinderts en Jan Paul Schutten. Elk kunstwerk is vrij groot en in kleur afgebeeld, soms beslaat een schilderij een heel spread. Vermeld worden hierbij de titel en het jaartal. Op het omslag en het schutblad zijn details van kunstwerken opgenomen. De verhalen verschillen van toon en stijl, maar nemen veelal de lezer mee naar de tijd waarin het kunstwerk is gemaakt. De bijzondere uitgave in groot formaat (33 cm) geeft een mooie impressie van het werk van Rembrandt. Kinderen komen op een fijne, laagdrempelige manier in contact met de kunstwerken van deze beroemde schilder. Voorlezen en zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.
Op 24 beroemde schilderijen van Rembrandt zie je hoe Amsterdam eruitzag in de 17e eeuw. Lees de verhalen die bekende schrijvers maakten bij deze werken uit het Rijksmuseum. Met grote kleurenafbeeldingen van de schilderijen. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.