De beste Vlaamse Kortfilms : 25 - Dalton, ....- ([s.l.] : Dalton, 2018)
The day the dogs disappeared / Ruth Mellaerts, Boris Kuijpers (2018 (30 min.)) Sons of no one / Hans Vannetelbosch (2017 (22 min.)) Maverick / Domien Huyghe (2017 (20 min.)) Het leven van Esteban / Inès Eshun (2018 (15 min.)) Saint Hubert / Jules Comes (2017 (22 min.)) Remise / Deben Van Dam (2017 (15 min.)) Hotel mama / Aline Boyen (2017 (22 min.)) Take good care of my baby / Nicolas Daenens (2017 (32 min.)) Lost in the middle / Senne Dehandschutter (2017 (17 min.)) Holy night lonely lights / Matthew Noydens (2017 (13 min.)) Out of the blue, into the black / Alidor Dolfing (2017 (20 min.)) Poor kids / Michiel Dhont (2017 (18 min.)) Has#tag / Adil El Arbi, Bilall Fallah (2017 (14 min.)) May day / Fedrik De Beul, Olivier Magis (2017 (22 min.)) The ape man / Pieter Vandenabeele (2017 (11 min.)) Wildebeest / Nicolas Keppens, Matthias Philips (2017 (20 min.)) Girlhood / Heleen Declercq (2017 (13 min.))
Thema-dvd - Een verzameling van zestien korte films uit Vlaanderen die in 2017 nationale en/of internationale prijzen wonnen. De veertien speelfilms, twee animatiefilms en een documentaire zijn heel gevarieerd van onderwerp en stijl. In ‘The day the dogs disappeared' van Ruth Mellaert en Boris Kuijpers stort het leven van een welgesteld blank gezin in als hun hond plotseling verdwijnt. Het is een verhaal over angst, paranoia en massapsychose. In de animatiefilm ‘Wildebeest' van Nicolas Keppens en Matthias Phlips maakt een echtpaar een droomreis naar de Afrikaanse savanne. Ze raken echter hun reisgenoten kwijt en moeten zien te overleven in de wildernis. In deze film is 2D-animatie met live-action gemengd: de personages zijn op de computer in 2D geanimeerd en daarna in live-action achtergronden gezet. De documentaire ‘Girlhood' van Heleen Declercq breekt de grenzen open van het stereotiepe begrip 'vrouwelijkheid'. © NBD Biblion
Een selectie van Vlaamse korte films waarvan een groot deel nationaal en/of internationaal bekroond is.