Rosie en Moussa - Van Den Berghe, Dorothée, ....- ([s.l.] : JEF Home Film, 2018)
Acteurs: Ruth Beeckmans Savannah Vandendriessche Imad Borji Titus De Voogdt
Thema-dvd - Rosie verhuist met haar moeder naar een appartement aan de andere kant van Brussel. Ze leert er een heleboel mensen kennen: de gekke meneer Tak, de excentrieke mevrouw Hemelrijk en vooral Moussa, die in het appartement boven haar woont. Hij neemt Rosie op sleeptouw door de hele buurt. Ze klauteren zelfs helemaal tot op het dak van het appartementsgebouw. En ze gaan samen op zoek naar Rosie's papa, die al een tijdje niet meer thuis kwam... Rosie & Moussa is een familiefilm van Dorothée Van Den Berghe (Meisje, My queen Karo), gebaseerd op de kinderboeken van Michael De Cock en Judith Vanistendael. Samen met Rosie en Moussa ontdekken we de grootstad als een plek om eindeloos veel avonturen te beleven. Je kan er spelen, dromen en op-en-top kind zijn. Deze film uit eigen land krijgt dankzij de hedendaagse thematiek en de ijzersterke cast (met o.a. Ruth Beeckmans en Titus De Voogdt) ook internationale allure.
Van In Boektoppers Leerjaar 5 en 6
Regie Dorothée Van den Berghe ; scenario Michael De Cock ; naar de boeken van Michael De Cock & Judith Vanistendael - EAN: 5425004850706