De Verenkoning - Jacobsen, Esben Toft, ....- ([s.l.] : JEF Home Film, 2014)
Acteurs: Ruth Beeckmans Savannah Vandendriessche Imad Borji Titus De Voogdt
Thema-dvd - Johan woont met papa op een boot. Ver weg op zee houden ze zich schuil voor de verenkoning, een vreselijk monster dat Johans moeder heeft meegenomen. Op een dag is Johan alleen op het schip wanneer hij op de boordradio een noodoproep hoort: de verenkoning is in de buurt! Johan grijpt zijn kans. Kan hij eindelijk zijn moeder op het spoor komen? Het begin van een spannende reis naar het rijk van de verenkoning, een magische en onbeschrijflijke plek… Dit verhaal over liefde en verlies komt tot leven in prachtige animatiebeelden. Het is een toegankelijk en sfeervol verhaal dat op een subtiele manier enkele ernstige levensthema's aanraakt: liefde en verlies, leven na de dood, opgroeien, geheimen meedragen, trouw en verraad. Een ideale film als filosofische insteek, maar bovenal een magistrale en poëtische animatiefilm over de naïeve en stoutmoedige Johan. De Verenkoning is van de hand van de regisseurs van De geweldige beer.
Van In Boektoppers Leerjaar 2
ISBN: 9789076858920