Ice dragon - Högdahl, Martin, ....- ([s.l.] : JEF Home Film, 2012)
Thema-dvd - Mick, een verwaarloosde jongen uit de voorstad, gaat op de vlucht voor de sociale dienst en belandt bij zijn tante in het koude hoge noorden van Zweden. Hij maakt er vrienden, leert vissen, bouwt mee aan een bijzondere ijsscooter en vindt er eindelijk rust. Tot er op een dag op de deur wordt geklopt… en Mick opnieuw op de vlucht moet. Enkel met de hulp van zijn nieuwe vrienden kan Mick ontsnappen en een plaats voor zichzelf vinden in de wereld. Een eigentijds verhaal, overgoten met een opwindend metalsausje, dat je vanuit de grootstad meeneemt naar de barre, noordelijke ijsvlakte -waar je heerlijk in de sneeuw kan spelen- en naar de charme van het leven in een klein dorpje. In dit kleurrijk jeugdavontuur worden ernstige thema's zoals verantwoord ouderschap, pleegzorg, de kwetsbaarheid van een kind en hun complexen, op een luchtige manier aangesneden zonder er een poel van ellende van te maken.
Van In Boektoppers Leerjaar 4